Greek English French German

Άρδευση χωραφιών

Η ανάγκη για άρδευση γεωργικών εκτάσεων αποτελεσματικά και οικονομικά με ένα βιώσιμο τρόπο είναι κρίσιμης σημασίας για την παραγωγή τροφίμων. Το κόστος για την άρδευση χρησιμοποιώντας πετρέλαιο (diesel) αυξάνεται κατά >10% ετησίως.

Οι ηλιακές αντλίες LORENTZ για άρδευση δίνουν λύση στο κόστος άντλησης νερού δεν παράγουν διοξείδιο του άνθρακα και δεν παράγουν θόρυβο. Η ηλιακή ενέργεια για άρδευση είναι το πιο αξιόπιστο σύστημα ακόμα και από την αιολική ενέργεια, ενώ είναι σημαντικά φθηνότερη και καθαρότερη από το πετρέλαιο . Οι ηλιακές αντλίες LORENTZ συμπληρώνουν τον σχεδιασμό των συστημάτων άρδευσης με σταγόνες. Η παροχή νερού γίνεται με ακρίβεια και αποτελεσματικά στα επιμέρους κομμάτια του χωραφιού. Πολύ μεγάλες ποσότητες νερού για μεγάλα ή μικρής κλίμακας αρδευτικά έργα μπορούν να υποστηριχθούν μέσα από ένα ευρύ φάσμα μεγεθών ηλιακών αντλιών με κάθετη ανύψωση, (υποβρύχιες).

Ηλιακές αντλίες τέλεια λύση με μηδενικό κόστος λειτουργίας για άρδευση δενδροκαλλιεργειών  η για άρδευση με με σταγόνες. Περισσότερη ηλιοφάνεια ισοδυναμεί με περισσότερο νερό.  

Υποβρύχια ηλιακή αντλία πόσιμου νερού. Με φωτοβολταϊκά ισχύος 1500Wp, έχουμε παραγωγή νερού 30m³/ημέρα, για άρδευση με σταγόνες, από γεώτρηση βάθους 40 μέτρων. Με την φωτοβολταϊκή αντλία PS1800 C-SJ5-12 και Με 30000L (30m³) ανά ημέρα μπορείτε να ποτίζεται με νερό την ακόλουθη περιοχή άρδευσης με σταγόνες. Με 0.5 m / Διαστήματα γραμμών σταλαγματιάς     Έκταση 4,000 – 5,000 m² ή 8 Θερμοκήπια 500 m²
Με 1.0 m / Διαστήματα γραμμών σταλαγματιάς     Έκταση 8,000 – 10,000 m²
Το αυτόνομο σύστημα άντλησης πόσιμου νερού PS1800 C-SJ5-12 έχει σχεδιαστεί με φωτοβολταϊκά σε βάσεις σταθερού προσανατολισμού.
Απαραίτητα κομμάτια του συστήματος είναι : Φωτοβολταϊκή αντλία νερού, φωτοβολταϊκά πάνελ, βάσεις φωτοβολταϊκών, σωλήνα νερού 1,5“, καλώδιο, επιτηρητής ροής νερού, συρματόσκοινο αντλίας νερού,   δεξαμενή νερού κατά περίπτωση.

 

Ηλιακές αντλίες  η τέλεια λύση με μηδενικό κόστος λειτουργίας για άρδευση χωραφιών με  κανόνια νερού. 

 

 

 

Αποθήκευση νερού με Ηλιακές αντλίες τέλεια λύση για εποχιακές ανάγκες άρδευσης.

 Για τις πολύ μικρές ή μέσου μεγέθους αρδεύσεις, (πότισμα σε λεκάνες, πότισμα σε αυλάκια, πότισμα με σταγόνες ) ή το πότισμα ζώων, Ένας τρόπος άρδευσης είναι η χρήση δεξαμενών, σε ψιλότερα σημεία από το προς άρδευση χωράφι, όπου αποθηκεύεται το νερό την ημέρα. Η ικανότητα των δεξαμενών πρέπει να είναι ίση με την ελάχιστη καθημερινή απαίτηση ως απόθεμα ασφάλειας. Το πότισμα μπορεί να γίνει το βράδυ με φυσική ροή. Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να γίνει και η ύδρευση για πότισμα ζώων ή παροχή νερού σε πόλεις ή χωριά.

Γιατί να επιλέξω να βάλω φωτοβολταϊκή αντλία και όχι μία απλή με ηλεκτρικό ρεύμα ?

  • Καμία κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ή υγρών καυσίμων.
  • Δεν χρειάζεστε ηλεκτρικό δίκτυο ΔΕΗ ή πολυδάπανη ηλεκτρογεννήτρια πετρελαίου.
  • Ελάχιστο έως μηδενικό κόστος λειτουργίας και συντήρησης του συστήματος.
  • Υψηλή αξιοπιστία και μεγάλη διάρκεια ζωής.
  • Γρήγορη απόσβεση της επένδυσης.
  • Γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση.
  • Κατάλληλες για παροχή πόσιμου νερού.
  • Μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
  • Λειτουργία και με ηλεκτρικό ρεύμα από γεννήτρια η ηλεκτρικό δίκτυο σε περίπτωση ανάγκης .

Εφαρμογές - Άρδρευση Χωραφιών

Φωτοβολταϊκά συστήματα άντλησης νερού για γεωτρήσεις 4” & 6” ή κυκλοφορίας νερού για πισίνες.
Οι φωτοβολταϊκές νερού κινούνται με φ/β πάνελ τα οποία συνδέονται σε σειρά και παράλληλα μεταξύ τους ανάλογα με την αντλία που τροφοδοτούν. Ελέγχονται από ρυθμιστή mppt ο οποίος μετατρέπει την συνεχή τάση dc σε εναλλασσόμενη ac 3φ. ανάλογα με την ισχύ και την τάση των φ/β μπαίνει και η ανάλογη αντλία με την ανάλογη παροχή νερού, από γεώτρηση ή δεξαμενή. Τα συστήματα αυτά Απευθύνονται σε αγρότες σε οικιακές εγκαταστάσεις εκεί όπου δεν υπάρχει νερό από δίκτυο με πίεση και για κυκλοφορία νερού σε πισίνες.
Τα απαραίτητα δεδομένα για το σχεδιασμό ενός τέτοιου συστήματος είναι να γνωρίζουμε την ποσότητα του νερού σε mᵌ ανά ώρα ή ανά ημέρα το οποίο θέλουμε να αντλήσουμε. Την περιοχή της εγκατάστασης, Το βάθος της γεώτρησης , του πηγαδιού ή της δεξαμενής για να δούμε αν πρόκειται για βυθιζόμενη αντλία ή αντλία επιφανείας. Αν πρόκειται για πισίνα πόσα κυβικά νερού είναι. Οι ποσότητες νερού και βάθους άντλησης μπορεί να είναι από 1mᵌ ~ 200mᵌ και βάθος έως 250μ. Με βάσεις φ/β παρακολούθησης του ηλίου αυξάνεται η απόδοση σε νερό μέχρι 20%.

Συστήματα αντλιών Lorentz, σειρά PS-HR με ελικοειδή ρότορα. Για μικρές εφαρμογές άρδευσης. Άντληση νερού με πολύ χαμηλά επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας. Έως 350μ βάθος και 2,5m/h.

Lorentz PS-HR

Δείτε τις ηλιακές Αντλίες Lorentz στο

You Tube

Hλιακές Αντλίες Lorentz

 

 

Εγκατάσταση Hλιακής Αντλίας Lorentz από την PALS

 

Αρχίστε να εξοικονομείτε χρήματα ΤΩΡΑ.

e-Shop Business to Business

Παραγγελίες των προϊόντων μπορείτε να κάνετε μέσα από ηλεκτρονικό κατάστημα Business 2 Business PALS, ή τηλεφωνικά στο 210-7563166.
Όλες οι επιλογές προϊόντων μας έχουν σαν βασικό στόχο την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών CO2. Ελπίζουμε ότι και εσείς μοιράζεστε στον ίδιο βαθμό με εμάς τις ανησυχίες μας.

 

e-Shop-Ηλεκτρονικό Κατάστημα